X
X
X
X

En iyi Sanal Makine Uygulamaları listesi

Les dernières actualités technologiques, solutions logicielles et guides sont ici.

Blog Image
Yardımcı Programlar
27.07.2019

En iyi Sanal Makine Uygulamaları listesi

Öncelikle sanal makine nedir? hangi amaçla kullanılır, maliyet analizi yapıldığında avantajları nelerdir? birlikte öğrenelim.

Sanal makine, gerçek bir bilgisayar gibi hareket eden bir bilgisayar dosyasıdır. Bu dosyaya görüntü adı verilir. Diğer bir deyişle, sanal makine bilgisayar içinde başka bir bilgisayar oluşturur. Herhangi bir program gibi bir pencere içinde çalıştırılan sanal makine, son kullanıcılara konak işletim sisteminde elde edeceğiyle aynı deneyimi sunar. Sanal makine, korumalı bir alana alınarak sistemin geri kalanından ayrılır. Bu şekilde, sanal makinedeki yazılımlar dışarı kaçamaz ve bilgisayarın kendisi üzerinde değişiklikler yapamaz. Böylece sanal makineler, beta sürümleri dahil olmak üzere işletim sistemlerini test etmek, virüs bulaşan verilere erişmek, işletim sistemi yedeklemeleri oluşturmak, yazılım ve uygulamaları esas olarak kullanılmak üzere tasarlanmadıkları işletim sistemlerinde çalıştırmak için ideal bir ortam oluşturur.

 

Birden çok sanal makine aynı anda aynı fiziksel bilgisayarda çalışabilir. Sunucularda, birden çok işletim sistemi hiper yönetici adı verilen bir yazılım tarafından yönetilerek yan yana çalıştırılır. Masaüstü bilgisayarlarda, genelde bir işletim sistemi diğer işletim sistemlerini program pencereleri içinde çalıştırır. Her sanal makine CPU, bellek, sabit sürücü, ağ arabirimi ve diğer cihazlar gibi kendi sanal donanımını sağlar. Sanal donanım, fiziksel makinedeki gerçek donanıma eşlenir. Böylece fiziksel donanım sistemlerine ve bunların bakımına duyulan gereksinim azaltılarak maliyetler düşürülür, sistemin güç ve soğutma talepleri de daha düşük olur.

Ücretsiz Kullanabileceğiniz Sanal Makine Uygulamaları

1- VMware (Windows, Linux)

VMWare, üç farklı sürüme sahip: VMware Player, VMware Fusion ve VMware Workstation. VMware’ın masaüstü yazılımı Microsoft Windows, Linux ve Mac OS X üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca kurumsal ürün olarak VMware ESX ve ESXi yazılımları “bare-metal”, yani doğrudan donanımda çalışan hypervisoru vardır.

a) VMware Player, gelişmiş ve şirketler seviyesinde özelliklere ihtiyaç duymayan, sadece sanal makineleri oluşturup çalıştırmak isteyen kullanıcılara yönelik ve ücretsiz. Bu yazılım kullanıcısının tek bilgisayarında birkaç adet x86 veya x86-64 uyumlu işletim sistemlerinin çalıştırabilmesini sağlar.

b) VMware Workstation (VMWare’in ilk ürünü), VMware Player’ın donanım optimizasyonu gibi tüm özelliklerine sahip; bunun yanında makine klonlama, misafir işletim sisteminin görüntülerini alma, misafir işletim sisteminde yapılan değişiklikleri tekrar oynatma gibi ek özellikleri de kendisinde barındırıyor.

c) VMware Fusion ise; Apple platformunda benzeri bir kullanım oluşturur. Workstation veya Fusion kullanım lisansi olmayan kullanıcılara ücretsiz olarak mevcut sanal makinelerini çalıştırabilmesini sağlar.

Bakınız: https://www.vmware.com/

2- VirtualBox (Windows, Mac, Linux)

VirtualBox (eski adıyla Sun VirtualBox, Sun xVM VirtualBox ve Innotek VirtualBox), InnoTex firması tarafından geliştirilen bir sanal makine yazılımıdır.  Bu yazılım sayesinde Windows üzerinde Linux / Mac OS deneyebilir, yazılımları bilgisayarımıza kurmadan önce sanal makinede test edebilirsiniz. 

VirtualBoxplatformlar arası desteğe ve bir sanal makineyi çalıştırıp yönetebilmenizi rahatlıkla yerine getirebilmenizi sağlayan çok sayıda işleve sahip. “Guest Additions” özelliği sayesinde ana makineye dosya ve sürücü paylaşma gibi ek özellikler eklemeniz mümkün.

Bakınız: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

3- Parallels (Windows, Mac, Linux)

ParallelsMac sürümü ile öne çıksa da Windows ve Linux‘ta da çalışıyor. Intel ve AMD işlemcileri için yapılan optimizasyonlar sayesinde ana bilgisayarın donanımına direkt olarak erişebilen Parallels, sanal makineye geçtiğiniz anda işlem gücünü kendi üzerine alıyor.

Link: https://www.parallels.com/

4- Windows Virtual PC (Windows)

Windows Virtual PC, sadece Windows sürümlerini emüle etmeye yönelik bir sanal makine yazılımı. Örneğin sadece Windows XP’de çalışan bir yazılımınız varsa Virtual PC işinize yarayacaktır. Virtual PC; Virtual PC 2004, Virtual PC 2007, ve Windows Virtual PC olarak mevcut. Hangisinin size daha uygun olduğuna karar vermek için bu tabloya göz atabilirsiniz.

Link: https://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=3702

5- QEMU (Linux)

QEMU, misafir kodu direk olarak ana donanım üzerinde çalıştırıyor, dinamik çeviridestekli donanımlar arasında emülasyon yapabiliyor, sanal diskleri otomatik olarak boyutlandırabiliyor. QEMU, çalışmak için yönetici hakları gerektirmediğinden USB belleklerde kullanmaya oldukça elverişli.

Windows üzerine Linux kurarak veya tam tersini yaparak sizde sanal işletim sistemlerinin faydalarını daha rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

Link: https://www.qemu.org/

6- Hyper-V (Windows)

Hyper-V, Microsoft Hyper-V, Viridian kod adındaki ve önceleri Windows Sunucu Sanallaştırma olarak bilinen, x64 bilgisayarlar için hypervisor tabanlı bir sanallaştırma sistemidir. Birden fazla sunucu rolünü tek bir fiziksel ana makinede çalışan ayrı sanal makineler olarak birleştirerek sunucu donanımı yatırımlarını iyileştirmek için bir araç sağlar. Hyper-V ayrıca, Windows haricinde Linux gibi işletim sistemleri de dahil olmak üzere birden fazla işletim sistemini verimli bir şekilde tek bir sunucuda çalıştırmak ve 64-bit bilgi işlemin gücünden faydalanmak için de kullanılabilir. Windows Server 2008’in belirli x64 sürümleriyle birlikte Hyper-V’nin bir betası sevk edilmiş ve kesinleşmiş sürüm 26 Haziran 2008’de piyasaya çıkmıştır. Yeni çıkacak olan Windows Server 2012® Hyper-V® ile de birden fazla işletim sisteminin paralel olarak aynı sunucu üzerinde çalıştırılmasını sağlamaktadır.

Windows Server 2008 ile başlamış olan Hyper-V teknolojisi üzerinden sunucu sanallaştırması, işletim sisteminin bir parçasıdır. Windows Server 2008 R2’ye yeni bir Hyper-V sürümü dahil edilmiştir ve bu sürüm, Service Pack 1 (SP1) ile geliştirilmiştir. Hyper-V teknolojisinin iki önemli özelliği vardır: 1- Hyper-V, Windows Server 2008 R2’nin hipervisor tabanlı sanallaştırma özelliğidir. 2- Microsoft Hyper-V Server, müşterilerin iş yüklerini tek bir fiziksel sunucuda birleştirmesine olanak tanıyan, hipervisor tabanlı sunucu sanallaştırma ürünüdür.

Link: https://www.microsoft.com/en-in/cloud-platform/server-virtualization

7- Xen

Xen Projesi bir mikroçekirdek tasarımı kullanarak aynı bilgisayar donanımı üzerinde birden fazla bilgisayar işletim sisteminin çalışmasına imkan sağlayan hizmetler sunan bir üst sistemdir.

Xen’in ilk sürümünü Cambridge Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvarı geliştirmiştir. Xen Projesi topluluğu projeyi GNU Genel Kamu Lisansı 2. sürümüne uygun olacak şekilde özgür ve açık kaynaklı yazılım olarak geliştirmekte ve bakımı yapmaktadır. Xen Projesi şu an IA-32, x86-64 ve ARM komut takımlarında çalışmaktadır.

Link: https://xenserver.org/

Sanal Makine ( VDS Hizmetlerimizi incelemek ve en uygun fiyatlı VDS ürünlerimize sahip olmak için burayı tıklayın.

Pour plus d'informations, contactez-nous.

Obtenez des informations !
Top